URBANBERRY DESIGN

architecture   shop   contact   about Yukiko



SLOTERDIJK BICYCLE PARKING




The study for a new Sloterdijk Station Square suggests solving the bicycle parking problem,
the introduction of new program, and the addition of green in one simple gesture. Arranging
parking places for 1500 bikes in circles of different sizes, with ring shaped roofs, a variety
of open spaces are created in the centre of the circles. Here, different types of public space
can be accommodated; mini parks, sport facilities, theatre, viewing platform, outdoor cafe.

The new square will add a slow traffic layer to the station transport hub at the same time as
providing a place to stay, meet, relax or wait for travellers and Sloterdijk office workers:
a station square and neighbourhood square in one.


Client : Amsterdam Municipality
Site : Amsterdam, Netherlands (1.5ha)
Programme : bicycle parking, public facilities
Type : study commission 2012
The project was realised as NEZU AYMO architects




home