architecture   shop   contact   about Yukiko


The hexagonal shapes of the buildings make space for an intimate outdoor space with access at
each of the four corners of the sites. In a big gesture, one corner of the chapel volume is sliced
off, revealing a tall triangular curved wall from behind which indirect light filters into the chapel.

The volume of the chapel space forms the core of the building, wrapped on three sides by a double high
lobby. The hybrid form of the cultural center extension creates a link between the hexagon shaped floor
plan of the chapel and the pitched roofs of the existing campus buildings. The ensemble of the two new
buildings establish a focal point in the corner of the central campus square where university life as
well as special moments will unfold in, around and between the buildings.

Client : Doshisha University,
Site : Kyoto, Japan (1.065m2)
Programme : new chapel, extention of a culture center
Type : study 2015
The project was realised as NEZU AYMO architects