URBANBERRY DESIGN

architecture   shop   contact   about Yukiko



Room for the City




The municipality decided to keep the existing tunnel for bikes next to the central station
because of requirement of the local citizen, even though a new bike bridge is planned across the
station. Zaanstad consists of several districts which are isolated by heavy traffic infrastructure.
This tunnel is one of the elements to connect those islands.

We propose to give an extra function for the tunnel as an Information dissemination area of
the local people. Decoration of the tunnel will be replicas of a person's window and silhouet that
link to a real life. Interviews of the person will be updated on internet and through the local news
paper. The tunnel becomes a gallery of local people.



Client : LAB.z
Site : Zaandam, Netherlands (450m2)
Programme : Tunnel, Place making
Type : Study, 2017




home